BREAKDANCE

Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj'en de vier elementaire onderdelen van hiphop.De oorsprong ligt in de straten van ‘The Bronx’ zo’n 40 jaar geleden , B-Boying refereert naar Breakdance. Dj’s in die tijd, zoals Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc, begonnen draaitafels en een mixer te gebruiken om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien (hier is de naam van afgeleid). Breakdance was uitgevonden om te dansen op deze nieuwe muziekstijl, die eerst bekendstond als electro, en zich later ontwikkelde tot hiphop en rap.

De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

Een van de belangrijkste aspecten van breakdance zijn de battles. Hierin dansen 2 of meerdere b-boys of b-girls tegen elkaar om te bewijzen wie het beste is.

Doelgroep : Alle leeftijden, b-boys EN b-girls
Niveau : Level 1 / Level 2 / Battle Training
Kledij: Knielappen