Aanbod Lessen Dansschool Nbd

Dansschool biedt heel wat verschillende dansstijlen aan voor alle leeftijden. Danslessen kunnen bij ons al gevolgd worden vanaf 2,5 jaar oud.

Naast onze reguliere danslessen hebben wij ook een aanbod sportoverschrijdende lessenreeksen en losse workshops. Neem dus zeker een kijkje hieronder om meer te weten te komen over ons aanbod! 

Aanbod Danslessen

PREDANS A/B

Dansexpressie voor de allerkleinsten. Hierin leren alle kinderen hun eerste danspassen op leuke kindermuziek. Wij geven een basis van zowel de klassieke als de urban dansstijlen om op een latere leeftijd een specifiekere keuze te kunnen maken. Deze les wordt verdeeld in 2 groepen.

Voor wie ? MINI’S ( 2,5-5J )

HIPHOP KIDS A/B

Tijdens de lessen Hiphop Kids krijgen onze dansers de eerste terminologieën uit de Hiphop cultuur aangeleerd in hun opwarmingen. Daarna leren ze kennis maken met coole choreografieën met onder andere  verschillende dansinvloeden uit Streetdance, Urban, Locking, House,…
Deze les wordt verdeeld in 2 groepen.

Voor wie ? KIDS ( 6-8J )

BALLET 1 / 2 / 3

Klassiek ballet is geschikt voor iedereen die graag danst met rechte lijnen, discipline en structuur. Tijdens onze balletlessen houden we het op recreatief niveau. Tijdens deze les is het wel verplicht de balletoutfit te dragen vanuit de club. Deze les wordt in 3 niveau’s gesplitst.

Voor wie ? KIDS ( 6-8J ), TEENS ( 9-12J ), 
                     YOUNG ADULTS ( 12+ )

MODERN 1 / 2 / 3

Leef je je graag in in de muziek. Dans je graag op een emotioneel nummer of ben je zeker niet bang van leuke techniek sprongen en grondwerk? Dan is de technische dansstijl Modern zeker iets voor jou ! 
Deze les wordt in 3 niveau’s gesplitst.

Voor wie ? KIDS ( 6-8J ), TEENS ( 9-12J ), 
                     YOUNG ADULTS ( 12+ ), ADULTS ( 18+ )

POM POM DANCE

Pom pom dance is een mix van Jazz dance en streetdance. In deze lessen leren de de kinderen choreografieën met pompoms aangeleerd. Dit is zowel een les met een hoge funbeleving maar vereist ook een kennis van de technieken van beide stijlen. Deze worden ook aangeleerd in de les.

Voor wie ? TEENS ( 9-12J ), 
                     

CLIPDANCE

Clipdance leunt zeer sterk aan bij Hiphop/Streetdance bij onze club. Echter is deze stijl een uitdaging voor diegene die graag op jonge leeftijd al een stapje hoger wil gaan in niveau. Clipdance gebruikt popmuziek en wordt gedanst op een aardig tempo. Voorkennis van de basispassen is een vereiste.

Voor wie ? KIDS ( 6-8J ), TEENS ( 9-12J ), 
                     

HIPHOP TEENS

Tijdens de Hiphop Teens lessen zullen we zowel invloeden vanuit de Streetdance, Hiphop cultuur, House, Locking,.. aan bod laten komen. Iedereen krijgt de juiste terminologie met zich mee en gaat al aan de slag met choreografieën op leuke streetdance muziek.

Voor wie ? TEENS ( 9-12J )
                     

TIKTOK DANCE

We kennen allemaal de App TIKTOK. Een welgekende bezigheid bij de jeugd. In deze danslessen leggen we de focus op de muziektrends uit de App maar gaan we hierop nog wat verder. We maken deze trends net iets moeilijker en uitdagender en gaan aan de slag met echte choreografieën. Leuk voor wie recreatief wil dansen!

Voor wie ? KIDS ( 6-8J ), TEENS ( 9-12J )
                     

FUSION

Fusion is een mix van Moderne en hedendaagse dans waarbij het inlevingsvermogen centraal staat. We werken ook met de terminologie uit moderne dans en jazz dans maar zetten vooral in op het vloeiend uitvoeren hiervan. Voor deze les is voorkennis een vereiste 

Voor wie ? YOUNG ADULTS ( 12+ ), ADULTS ( 18+ )

GIRLY

Shake that booty ! Je leest het goed, voor de les Girly mag je niet verlegen zijn. In deze les gaan we aan de slag met alle mogelijke vrouwelijke passen uit de dansstijlen Dancehall, Wacking, Commercial, Showdance,..

Voor wie ? YOUNG ADULTS ( 12+ ), ADULTS ( 18+ )

STREET 1 / 2

Tijdens de streetdance lessen gaan we aan de slag met enkele basisbegrippen en stappen uit de Hiphop cultuur. Bij Dansschool NBD vinden we het gebruik van termen even belangrijk bij onze Urban afdeling als ons Modern afdeling. Deze les is voor recreatieve dansers die technisch ook iets willen bijleren.

Voor wie ? YOUNG ADULTS ( 12+ ), ADULTS ( 18+ )

GDANS

Onze GDans les is specifiek voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. Ook kinderen in een rolstoel zijn welkom bij Dansschool NBD. Gdansers kunnen bij ons ook inclusief dansen op aanvraag. 

Voor wie ? KIDS ( 6-8J ), TEENS ( 9-12J )

POINTES

Pointes is voor onze gevorderde ballerina’s. Hierbij wordt er gedanst op spitzen. Het is dan ook een vereiste om deze telkens mee te nemen naar de les. Deze les wordt uiteraard vooral technisch onderbouwd en leert de kinderen ook goed hun enkels te versterken en te dansen vanuit hun core.

Voor wie ? YOUNG ADULTS ( 12+ ), ADULTS ( 18+ )

ADULTS

Tijdens de Adults les gaan vaak onze mama’s en papa’s aan de slag met wat leuke moves uit de streetdance/urban dansstijlen. Op zowel nieuwe popmuziek als muziek van de vroegere jaren wordt er recreatief leuk met elkaar gedanst ! Fijn om eens een uurtje zelf met de benen te zwieren.

Voor wie ?  ADULTS ( 18+ )

LINEDANCE

Yihaa cowboy ! Zowel country linedance als de nieuwe hippe linedance op popnummers uit de hitlijsten komen bij ons aan bod. Kom terecht in een bruisende leuke volwassenen groep die er iedere week een feestje van maakt ! Voor linedance heb je vooral je hoofd nodig en een goed richtingsgevoel.

Voor wie ? ADULTS ( 18+ )

LINDY HOP

Een swingdans voor koppels vol ruimte voor improvisatie. De Afrikaanse cultuurelementen zoals spelen met ritme, jezelf leren kennen, communicatie naar je partner spelen tot op vandaag een belangrijke rol. Lekker swingen met Jazz en Blues.

Voor wie ?  ADULTS ( 18+ )

COMPETITIEVE AFDELING

Ambities om alleen, met twee/drie of in groep op het podium te staan en aan wedstrijden mee te doen? 

Aarzel dan niet en neem een kijkje op onze pagina van de competitieve afdeling. Audities voor seizoen 23-24 vallen dit jaar op zaterdag 26 augustus tussen 9u en 16u30.

Voor wie ? VANAF 5 JAAR

Aanbod Wobbel(dans) en Core/tricks

WOBBEL

Wobbel lessen zijn expressieve lessen waar balans, beweging, fun en creativiteit te samen hand in hand gaan. Tijdens deze 10 lessenreeks gaan de kinderen aan de slag met een Wobbelplank en leren ze op een didactische maar speelse manier hun evenwicht houden.

Voor wie ?  MINI’S ( 2,5-5J ), KIDS ( 6-8J )

CORE EN TRICKS

Naast dansen is het gebruik van je ‘core’ en spieren super belangrijk. Daarom biedt NBD ook een les aan voor dansers die meer op hun techniek willen inspelen. Leer in deze bijna ’turnles’ om juist jouw spieren te gebruiken en zoek je centrum om balans te houden. Ook techniek floorwork en lifting komt hier aan bod.

Voor wie ? TEENS ( 9-12J ), YOUNG ADULTS ( 12+ ) 

Aanbod Multimovelessen

MULTIMOVE

Ga sportoverschrijdend aan de slag in deze 12 lessenreeks. De kinderen leren elke les een andere bewegingsvaardigheid om zo op het eind van de lessenreeks hun rapportje te mogen ontvangen met hun sterke en mindere sterke kanten binnen de sportwereld ! Lees er meer over op onze pagina van Multimove@NBD!

Voor wie ? MINI’S ( 2,5-5J ), KIDS ( 6-8J )